CAU AL DIA 2018-2019

En aquest espai trobareu les noticies del nostre agrupament, sortides i activitats que vaigin fent les diferents unitats.


Arriba la Xindriada 2019!

Hola a tots i totes!

 

Aquest dissabte 8 de juny arriba... la Xindriada!!!

Aquest cau és especial ja que aprofitarem la tarda per anar totes les unitats juntes a fer un banyitu a la platja i berenar xindria plegats.

 

Convoquem per tant, a totes les unitats a les 15:45h a la plaça de l'Ajuntament. Recomanem que els nens i nenes vinguin amb la crema solar aplicada al cos.

La recollida serà a les 18h a la Placeta de l'Ajuntament.

 

Que és necessari que porteu:

- Tovallola

- Crema solar

- Gorra

- Banyador

- Xancletes

- I... el foulard!!

 

Aprofitem per dir-vos que l'últim cau del curs serà el dissabte 15 de juny!!!

 

Moltes gràcies i us esperem a tot@s!

 

Els i les Caps

0 comentarios

Ja tenim aquí l'escudella de recapte!!

Escudella de recapte 2019!
Escudella de recapte 2019!

Un any més ha arribat el carnaval i amb ell, l'Escudella de Recapte que prepara l'Agrupament Escolta i Guia Flos i Calcat. Durant tot el dimarts 5 de març ens podeu trobar davant del Centre Cultural el CALISAY preparant aquests 50 litres d'Escudella que es serviran a les 9 de la nit.

 

L'Escudella, ja convertida en una tradició dels actes del Carnaval Arenyenc, compta amb la participació de tot el poble. Xics i grans ens porten les verdures, la carn, la pasta i tot el què faci falta durant tot el matí i migdia de dimarts. Nosaltres, que des de les 9 en punt del del matí ja estem preparant l'olla i l'aigua a bullir, ho anem afegint fins a servir-ho al vespre, acompanyats de "La Banda" d'Arenys de Mar. Així que, un cop tot ha fet xup-xup i sense pastilles Avecrem, ho anem servint a tothom qui vingui, i de manera gratuïta!! En aquest últim punt us demanem paciència a l'hora de servir, amb les cues i la gent que serveix.

 

Pel cau l'Escudella ja és un signe d'identitat. Ens agrada preprarar-la pel contacte amb la gent, per la feina feta durant tot el dia, per l'olor de les verdures al bullir, pels records que en guardem i perquè ens fa il·lusió, com cada any, poder servir l'escudella a tothom, sense discriminació de gènere o d'edat. És un dels serveis que fem al poble i que implica a tot l'agrupament, des de C/LL a Trucaires, petits i grans, els pares, els avis, els amics i les amigues, els companys i a qui faci falta.

 

Amb l'Escudella el cau potenciem els valors del companyerisme, de compartir i del servei. Aquestes accions que en un principi semblen tant banals són el nostre recurs perquè en ple segle XXI, la tradició sigui més viva que mai. Una tradició plena de valors positius envers una societat cada cop més aïllada socialment. I és que la fita del cau, com ja sabeu, és la Transformació Social, i l'aventura, i el joc, i l'excurció, i el moviment, i el país, i els dissabtes de 4 a 6, i l'acció, i la llengua, i el respecte, i el compromís, i l'educació. Per nosaltres l'escudella és el reconeixement a la feina ben feta d'aquests 65 anys de vida de l'Agrupament, del dia a dia del cau compromés amb Arenys, del nostre futur dins la societat.

 

Un any més, el cau surt al carrer de la manera més deliciosa possible. T'ho perdràs??

 

Equip d'Agrupament

0 comentarios

Diada del Pensament 2019!

Diada del pensament 2019
Diada del pensament 2019

Hola famílies!

 

Aquest dissabte 23 de febrer celebrem la diada del pensament escolta i guia, una oportunitat per prendre consciència que som un moviment global i que encara cal educar i treballar per una societat més justa.

 

Aquest any el tema plantejat és el BULLING. Cada unitat quedarà a les 16h als seus respectius locals i farà una dinàmica relacionada amb el tema plantejat i a les 17:15h totes les unitats pujaran cap a la plaça de la sardana (Lourdes) on tot l'agrupament farà una activitat conjunta i on pintarem un mural! 

Us convidem a tots (pares, mares, tutors,  germans, germanes...) a venir al foc de camp que farem a Lourdes a les 17:30h ja que també hi haurà xocolatada i berenar per a tots els assistents gràcies a la Comissió de famílies. L'activitat finalitzarà a les 18:30h.

 

Caldrà que cada infant i jove que vulgui xocolata porti un got de plàstic reutilitzable (el típic de festes majors) ja que no es compraran gots de plàstic d'un sol ús. Tothom que vulgui colaborar en portar una coca per el brenar serà benvinguda (unes 4 coques per unitat seria lo ideal).

 

Moltíssimes gràcies i us esperem a tots i totes!!

 

Equip d'Agrupament

0 comentarios

Rangers i Guies de sortida al Montseny

Camping les Illes (el Montseny)
Camping les Illes (el Montseny)

Bon dia famílies! 

 

El dissabte 16 de febrer la unitat de Ràngers i Noies guia marxem a dormir al camping les illes (Montseny), on farem una excursió al cim del Matagalls i on també treballarem diferents dinàmiques referents als valors del cau i encarades cap al Raid!  

 

MATERIAL:

 

Esmorzar i dinar de dissabte

Sac i màrfega

Roba d'abric i sabates còmodes per caminar

Carmanyola, got i coberts.

Motxilla petita per l'excursió

Cantimplora plena

Estris d'higiene personal

Llanterna

Foulard!!!!

 

Quedem dissabte 16 de febrer a les 8:00h al Calisay! Per tal de poder arribar al càmping ràpidament, us demanem si seria possible organitzar cotxes tant de pujada (dissabte 16 a les 8:00h al Calisay) com de baixada (diumenge 17 a les 16h al Camping les illes -Montseny), estalviant així temps i diners!

  

El preu d'aquesta sortida és de 18€ a pagar abans del dissabte dia 16 de febrer!! Ingresseu els diners al número de compte següent CC  IBAN ES97-2100-0029-1402-0036-9401 (La Caixa) MOLT IMPORTANT posar el nom del noia/noi en el concepte!!

 

Important confirmar assistència abans del dimecres 13 per poder comprar el material i menjar!! Fem un llistat a continuació d'aquests que tan ens agrada!! Aquí us deixem la convocatòria.

 

Moltes gràcies!!!

 

Els/ les caps R/G

Leer más 0 comentarios

Ja tenim aquí el CAUrnaval 2019!

Molt bones famílies!!!

 

Com molts ja sabeu el dissabte 2 de març el cau participarà a la Rua de Carnaval del poble !!! Aquest any finalment anem de bolos i bitlles!!! Per tal que anem tots a una la vestimenta serà: 

 

- Pantalons negres o els més foscos possibles.

- Samarreta/dessuadoea/jersei corresponent al color de la unitat del nen/nena (Castors i llúdrigues taronja / Llops i daines groc / Ràngers i noies guia blau / Pioners i caravel·les vermell  / Trucs verd).

- La resta es prepararà al cau.

 

Més endavant, quan s'apropi la data de la rua, ja direm hora i lloc de quedada i recordarem aquesta informació!!!

 

Preguem confirmar l'assistència i que els infants i joves vinguin a la rua amb nosaltres que ens ho passarem molt molt bé!!

 

Moltes gràcies!!!

 

Comissió Carnaval

0 comentarios